Wysłany: 1 Październik 2006, 11:44 1 PAŹDZIERNIKA WŁĄCZ ŚWIATŁA
Od 1 października do ostatniego dnia lutego wszyscy kierujący pojazdami są zobowiązani do jeżdżenia z włączonymi światłami mijania. Włączone światła stanowią czynnik mający istotny wpływ na zachowanie bezpieczeństwa, zwłaszcza przy zmiennych warunkach pogodowych i jezdnych, w okresie jesienno-zimowym. Pojazd oświetlony jest znacznie lepiej widoczny. Za niedostosowanie się do tego przepisu grozi mandat w wysokości 100zł oraz 2 punkty karne.
Marka: HONDA
Model: CIVIC COUPE
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 1 Październik 2006, 23:01
A ja musze jezdzic na swiatlach, bo mam wersje kanadyjska i mam swiatla dzienne ktorych nie moge wylaczyc
A takie pytanie czy te swiatla dzienne moga byc uzywane jako mijania w okresie zimowym ???????????????
Bazi
Marka: VW Golf
Model: MK III GL
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 1 Październik 2006, 23:22
Witam ! Ja bym na Twoim miejscu nie ryzykował niewiadomo na kogo trafisz i możesz przypłacic to mandatem, ja jestem za tym żeby przez cały rok używać świateł
gałgany w niebieskich samochodzikach z lornetkami teraz mają raj znów wzrośnie wykrywalnośc przestępstw
_________________ Jak setra wrzuty luty na Poznańskich wagonach, tak cieszy każdy ranek jak z kobietą w ramionach, zasypiam się i budze przy muzyce sie nie nudze, przyjaźni nie zmieniam, na pieniądze nie zamieniam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum