Wys³any: 8 Grudzieñ 2007, 11:06 Zap³on, czy pompa paliwa - problem z moim golfem.
Od paru dni mam taki problem...
Ruszam jest w miare ok, jak silnik sie rozgrzewa to nagle zaczynaja sie problemy, muli strasznie i dostaje fest obrotów.... ktos mi powiedzia³ ze to moze byc zap³on, ale ostatnio (d³ugi czas) przy zaplonie nic nei bylo grzebane...¶wiece wymienione 3tys km temu.
Wiec Auto zamiast przyspieszac dostaje obrotów. Zastanawiam sie czy to nie moze pompa paliwa, w golfach modnie sie psu³a i tez podobne objawy byly. Niechce odrazu do mechanika bo mi walnie tekst "tak napewno to pompa" wymieni pompe - wydatek i znów bedzie to samo.
Tak sie dzieje ze dochodzi do 40km/h na trójce, w sekunde odbroty z 1,9tys rosna do 2,7tys przerzucam na 4 obroty utrzymuja sie na poziomie 2,5tys
Co to moze byc?
Google
Wys³any: Reklama Google
mutombo
Marka: Fiat
Model: Grande Punto
Miasto: ¦wiêtoch³owice
Wys³any: 8 Grudzieñ 2007, 12:19
A masz komputer?
Bo jak tak to jedz sobie sprawdzic auto do jakiegos elektronika.
..a sprzeg³o sie ¶lizga ci sie czasem? Fakt ¿e bez mechanika sie chyba nie obejdzie najlepiej nie koñcz na pierwszym lepszym tylko pojedz do paru i wycignij ¶redni±
_________________ The Power Of Dreams
czerwony_spioch [Usuniêty]
Wys³any: 20 Grudzieñ 2007, 16:23
No w³asnie 1 powiedzial ze sprzeg³o....drugi "nie wiem", trzeci ze nie ma czasu a czwarty potwierdzi³ teorie pierwszego i twoja Tomaz, czeka mnie wymiana sprzeg³a. zaplaci³em tylko jednemu. bo ostatniego spyta³em przy wymianie oleju i poprostu mi poradzi³.
Teraz pytanie zna ktos sprawnego mechanika, który nie bedzie mówi³ "to zostalo - bo nigdzie nie pasowa³o"?:)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum