Wysłany: 20 Grudzień 2009, 16:03 Pomocy z GOLFEM III !!
Witam a wiec potrzebuje pomocy z VW GOLF III autko sprowadziłem z niemiec nie dawno i okazało sie ze mam wode a nie płyn. Przeczytałem na internecie ze musze odłączyć szlauf który wchodzi do chłodnicy ten dolny i woda wyleci. Tak tez zrobiłem ale okazało sie ze cała nie wyleciała. I jak chciałem wlać nowy płyn to do zbiorniczka weszło mi tylko jakies 0.5 litra i wiecej nie chce. Dlatego prosze o pomoc jak to zrobić zeby to wymienic
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 20 Grudzień 2009, 16:46
hmnnnn. zazwyczaj jest korek na spodzie chłodnicy ale nie znam się Golfach. druga sprawa jest taka że jeśli była tam woda to przy takich temperatura to na pewno zamarzła. Miejmy tylko nadzieje że nic przez to się nie uszkodziło.... to by też tłumaczyło dlaczego nie możesz więcej wlać.
podaj silnik rok, ja wymieniałem w 1,4 to poszło z 2,5l "troche zawsze zostało". pozniej wlewasz i dolewasza jak układ sie odpowietrza zwykle powinno wejsc z 2l przynajmniej na 1 wlew, właczasz silnik i obserwujesz jak ubywa z zbiorniczka wyrównawczego i dolewasz. jak miałes wode to kapa ale chyba nie pozostaje ci nic jak go zagrzac i dolewac. ile tej wody wyleciało ci przy spuszczaniu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum