Strona g³ówna | Forum | Klubowicze | Nasze auta | Osi±gniêcia | Zloty | Galeria

U¿ytkownicy | Szukaj | Pomoc | Rejestracja | Zaloguj | Statystyki

Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Jakie auto dla m³odego
Autor Wiadomo¶æ
Abarth85
WWW.4KOLKA.INFO

Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wys³any: 12 Styczeñ 2010, 10:40   Jakie auto dla m³odego

S³uchajcie jest sprawa, mój szwagier chce kupiæ swój pierwszy samochód.
Czy macie jakie¶ pomys³y, co bym ja nie pomino³ jakiego¶ fajnego autka jako propozycji dla niego.
Wiadomo podstawa to ¿eby by³ w miare tani w eksploatacji, nie starszy ni¿ 1999 rok no i kwota wokó³ jakiej oscylujemy to ~ 12tys z³. Mo¿e byæ ciut wiêcej.
co¶ tak pokroju Punto II 3drzw.
Podoba nam siê np to :
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11110553
ale to za¶ 1.8 z cholernym wariatorem faz :-/ które lubi± siê zdupczyæ

Google 

Marka: Kia Sportage III
Wys³any:    Reklama Google

Yakaaz 

Marka: Honda
Model: CRX Del Sol
Miasto: ChoRzów
Wys³any: 12 Styczeñ 2010, 10:53   

Corsa C , astra II

czerwony_spioch
[Usuniêty]

Wys³any: 12 Styczeñ 2010, 11:04   

dok³adnie corse C powinnes w tej kasie dorwac, ewentualnie clio II w dieslu chyba nawet, ale cudów bym nie oczekiwa³, za auto z 99-00 w dobrym stanie trza te 14-15k liczyc, je¿eli szukamy igie³ki a jezeli za 10-12k kupisz to kwestia pó³ roku jak te 3-4tys tam do³o¿ysz ale to chyba jeste¶ swiadom.

Abarth85 
WWW.4KOLKA.INFO

Marka: Kia Sportage III
Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wys³any: 12 Styczeñ 2010, 11:09   

jestem jestem..spokojnie :-) dlatego mówie ze moze byc wiecej..m³ody dostanie kolejna wyp³ate to do³o¿y se :-)

cwirus88 
yyy...

Marka: Opel
Model: Corsa
Miasto: SW
Wys³any: 12 Styczeñ 2010, 11:10   

Corsy C za 12 tys nie polecam (najczê¶ciej fury po przedstawicielach handlowych), ogólnie silniki benzynowe w corsach C nie nale¿± do ekonomicznych i bezawaryjnych. Sk³oni³bym siê raczej ku corsie b, jakie¶ ostatnie wypusty typu 2000 rok, mo¿na i czasem dorwaæ egzemplarze z 2001. W tych latach pakowano miêdzy innymi silniki x14xe, czyli 1.4 16v 90 KM, silnik ten potrafi zrobiæ nie ma³e zamieszanie w tym lekkim aucie i jest raczej solidn± konstrukcj±.

Lub ewentualnie jak wspomnia³ Yakaaz - Astra II.

Ogólnie Opel jak jest zadbanym i dobrze utrzymanym egzemplarzem (zarówno pod wzglêdem mechaniki i blachy) to bêdzie s³u¿y³ d³ugo i bezawaryjnie, a koszty serwisowania s± niemal¿e zerowe ;-)

czerwony_spioch
[Usuniêty]

Wys³any: 12 Styczeñ 2010, 11:17   

najwazniejsze to tester lakieru(który musze kupic), wjechac na stacje diagnostyczna (koszt 20-50z³ lub koszt przegladu), kabelek diagnostyczny(jezeli taka mozliwosc istnieje) i pozytywny cz³owiek do targowania, to taki przepis na dobry zakup a model auta to juz m³odemu sie musi spodobac jedynie to pozniej dobrze go sprawdziæ.

Seba OBR 
OBRSO

Marka: FSO Polonez
Model: Caro
Pomóg³: 1 raz
Miasto: ¦wiêtoch³owice
Wys³any: 12 Styczeñ 2010, 11:33   

co do corsy B to silniki 12 i 1.4 nie s± ekonimiczne. za to 1.0 tak, ten silnik posiadam w swojej corsie. czyta³em na forach ¿e nie nale¿y od do najlepszych, ale zapyta³em kumpla który pracuje w ASO Opla i powiedzia³ mi, ¿e tak na prawdê te silniki nie s± z³e. Spalanie przy je¼dzie EKO wychodzi w granicach 5,7l/100km przy bardziej dynamicznej je¼dzie w przedziale 6-6,5l/100km. Jedynie co siê psuje w tych silnikach to zawór EGR, który mo¿na albo wyczy¶ciæ (koszt ok. 120z³), albo za¶lepiæ. Co do zawieszenia to nie narzekam. Je¿d¿±c do szko³y przez las koch³owicki ju¿ nie jedn± dziurê zaliczy³em i jestem w szoku, ¿e jeszcze nic nie stuka. Jedynym minusem jest blacha. akurat mój egzemplarz jest zdrowy. W razie zdecydowania siê na ten pojazd zalecam w pierwszej kolejno¶ci konserwacjê podwozia jak i elementów nadkoli, które s± przykryte plastikami. W eksploatacji corsa te¿ nie jest droga. Zim± samochód ma ten plus, ¿e bardzo szybko z dmuchawy leci ciep³e powietrze. za 12ty¶. mo¿na ju¿ kupiæ ful wypas egzemplarz z 4 poduszkami, elektrycznymi szybami i lusterkami, klim±, elektrycznym szyberdachem. Polecam te¿ corsy B w dieslu z silnikami ISUZU. praktycznie s± nie do zajechania

http://obrgarages.pl/html

Skoti 
Menager

Pomóg³: 2 razy
Miasto: Chorzów/Katowice
Wys³any: 12 Styczeñ 2010, 11:37   

Niech zacznie od tego jakie auto do tej kwoty mu siê podoba
www.utlime.pl
Identyfikator Tlen

kolor_ 
Biker.

Marka: Fiat
Model: Seicento
Miasto: Bytom
Wys³any: 12 Styczeñ 2010, 13:34   

Mo¿e Corolla ?

sol 
Administrator
Capo di tutti capi

Model: CRX del Sol
Pomóg³: 3 razy
Miasto: ¦wiêtoch³owice
Wys³any: 12 Styczeñ 2010, 14:03   

http://otomoto.pl/honda-civic-C11159491.html

http://otomoto.pl/honda-c...-C11015161.html

itd...

£adne auto, fajna sportowa sylwetka, du¿e w ¶rodku i ma³o siê psuje. Silniki ma³o pal± i s± ca³kiem ¿wawe.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: