Panowie nie orientujecie się czy jest jakiś sposób na samodzielne wykonanie dywanu samochodowego?
Generalnie chciałbym zrobić cały nowy dywan w solce bo mój jest już w tragicznym stanie.
Miałby też być czerwony :D no i generalnie w tym stylu >
To nie jest na tyle skomplikowana robota bo autko jest małe i wszystko może być nawet w dwóch osobnych częściach (lewa i prawa) tylko no właśnie... jak zrobić te cholerne profilowania :D czy w ogóle się da ;).
Marka: FSO Polonez
Model: Caro Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 6 Kwiecień 2009, 22:47
dywan dywanem, on jest z drugiej strony pewnie taki "plastikowy". zroić można wszystko, wyprofilowania też, tylko nie wyszłoby to tak jak oryginał, trzebaby było nacinać, ewentualnie zszywać taką metodą, że nie widać nici (to akurat mam opanowane :D).
w każdymbądź razie da się
ewentualnie kupujesz materiał i obijasz tę wykładzinę co masz :D
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 6 Kwiecień 2009, 23:05
wiesz co myślałem nad właśnie obiciem tej wykładziny co mam, tylko tak czy tak pozostaje sprawa jej uformowania, w innym wypadku zostają pomarszczenia :/
ps Zszywanie bez widocznego szwu.. pokaż jak to wygląda :D
Marka: FSO Polonez
Model: Caro Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 8 Kwiecień 2009, 23:15
sol, dywan można wykleić profilami tak że nie będzie śladu łączenia. bawiłem się tak kiedyś ze zwykłą wykładziną,a co do szycia bez widocznej nitki to na kompie mam tylko taki przykład:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum