Wys³any: 9 Listopad 2007, 11:27 Czy¿by paliwo V-Power nie by³o takie czyste?
Mo¿e kto¶ mi pomo¿e w tej kwestii.
Jak niektórzy wiedz± od ponad tygodnia ¶migam na nowym silniku. Kupê nowych czê¶ci, uszczelki, remont, itp. Powinno byæ ig³a.
Wyjecha³em od kumpla po serwisie, i ju¿ po pierwszym tankowaniu zaczê³o siê dziaæ co¶ dziwnego... hamowanie silnikiem zarywa³o, auto siê d³awi³o. Przy ruszaniu muli³ po 1,5-2tys obrotów.
Potem objawy znika³y na 2-3 dni i znowu jazda.
Doszed³em chyba do przyczyny... tankuj±c ¶rednio co 2-3 dni leje raz v-power, raz tankuje 98 na BP i czasem na neste 98.
Okaza³o siê, ¿e auto mi g³upieje w³a¶nie tylko na V-power.
Ju¿ raz s³ysza³em, ¿e kto¶ mia³ jazdy na tym paliwie (tzn. auto ), jednak nie chce mi sie wierzyæ, ¿e takie paliwo mo¿e byæ a¿ tak nêdzne.
Marka: BMW
Model: E39 530d Pomóg³: 3 razy Miasto: ¦wiêtoch³owice
Wys³any: 9 Listopad 2007, 12:45
a moze nasze auta nie trawi± czystego paliwa
Vpower to jest chyab normalne 98 z jakimis dodatkami nie wiadomo jak to wp³ywa na stardzej generacji silniki....
A z drugiej stronu to co sie dzieje na stacjach to tez szkoda mowic...
Marka: Honda
Model: Civic/Accord Pomóg³: 1 raz Miasto: ¦wiêtoch³owice/Corby
Wys³any: 9 Listopad 2007, 18:25
v power normalny ma 95 oktanow v power reacing 99 ja nigdy nie zatankowalem zadnego z nich do mojej H a to dlatego ze nasze silniki sie do tego nie nadaja i dlatego tez nigdy nie mialem problemow z samochodem zawsze smigam na eurosuper 95 i jest ok a to Ciapol ze twoj silnik narazie swiruje troszke tpewnie dla tego ze musi troszke pojezdzic pozniej jeszcze regulacja i bedzie gitarka
Marka: Abarth
Model: Grande Punto Pomóg³: 1 raz Miasto: ¦wiêtoch³owice
Wys³any: 10 Listopad 2007, 11:45
jako¶ benzyny na Shellu jest chyba dobra bo jak ja wleje do swojego Punto np. V-Power Racing to silnik inaczej pracuje - du¿o lepiej i ciszej
niestety na Shellu nie tankuje za czêsto z racji cen jakich tam s± ciapol twój new engine chyba wymaga dotarcia i regulacji
_________________ www.decadence.pl - klub tuningowy
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum