Strona główna | Forum | Klubowicze | Nasze auta | Osiągnięcia | Zloty | Galeria

Użytkownicy | Szukaj | Pomoc | Rejestracja | Zaloguj | Statystyki

Poprzedni temat :: Następny temat
20 tys na ulepszenie? malo?
Autor Wiadomość
pacek

Miasto: southampton
Wysłany: 17 Styczeń 2010, 23:06   20 tys na ulepszenie? malo?

siemka wszystkim:) jestem nowy na tym forum ale mam bardzo pilne pytania wiec tak:)
posiadam honde civic ep2 vtec 1.6 z 2004 roku i chcialbym przeznaczyc jakies 20 tysiecy na podciagnieciu mocy z 110km na okolo 200km czy to mozliwe wogule?? i chcialbym zmienic caly bodykit i upiekszyc swoje auto. ale rowniez chcialbym zamontowac jakis naprawde dobrze grajacy sprzet i bardzo mocne glosniki i oczywiscie w srodku tez upiekszyc autko. pytam was dlatego gdyz obecnie mieszkam w angli a tutaj taki tuning by mnie wyszedl duzo drozej a moglbym zjechac do pl na jakis czas i wlasnie zrobic sb autko na cacy ale nie wiem czy tyle mi starczy. jesli chodzi o silnik to napewno jakas turbosprezarke bym zalozyl itd itp. w sumie to sam juz nie wiem:) i prosze was o jakie sporady:) chce zeby moje auto robilo dobre wrazenie, bylo jedyne w swoim rodzaju i mialo kopniecie:) z gory dzieki za wasze odpowiedzi :mrgreen:

Google 

Marka: honda
Model: civic
Wysłany:    Reklama Google

Skoti 
Ultime

Marka: Honda
Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 17 Styczeń 2010, 23:33   

z body to ciężka sprawa. Na allegro sama wieś jest... Lepiej dobra felga i gleba plus lekkie poprawki w obecnych elementach
Co do mocy silnika to masz 2 opcje
1 opcja kompresor
2 opcja turbo

Z czego turbo odbije się na żywotności silnika ale ma możliwość podkręcenia silnika ale wtedy musisz go zakuć.

dodam że różnica miedzy kompresorem a turbo jest ogromna
w obydwu przypadkach wiąrze się to z dużymi problemami jeśli dany element nie jest dedykowany pod twój silnik

Jeśli chodzi o CA
to zależy jaką kwotę chcesz przeznaczyć na ten cel.

Czekamy na fotki twojej fury
www.utlime.pl
Identyfikator Tlen

pacek 

Wysłany: 17 Styczeń 2010, 23:33   Re: 20 tys na ulepszenie? malo?

pacek napisał/a:
siemka wszystkim:) jestem nowy na tym forum ale mam bardzo pilne pytania wiec tak:)
posiadam honde civic ep2 vtec 1.6 sport z 2004 roku i chcialbym przeznaczyc jakies 20 tysiecy na podciagnieciu mocy z 110km na okolo 200km czy to mozliwe wogule?? i chcialbym zmienic caly bodykit i upiekszyc swoje auto. ale rowniez chcialbym zamontowac jakis naprawde dobrze grajacy sprzet i bardzo mocne glosniki i oczywiscie w srodku tez upiekszyc autko. pytam was dlatego gdyz obecnie mieszkam w angli a tutaj taki tuning by mnie wyszedl duzo drozej a moglbym zjechac do pl na jakis czas i wlasnie zrobic sb autko na cacy ale nie wiem czy tyle mi starczy. jesli chodzi o silnik to napewno jakas turbosprezarke bym zalozyl itd itp. w sumie to sam juz nie wiem:) i prosze was o jakie sporady:) chce zeby moje auto robilo dobre wrazenie, bylo jedyne w swoim rodzaju i mialo kopniecie:) z gory dzieki za wasze odpowiedzi :mrgreen:

Skoti 
Ultime

Wysłany: 17 Styczeń 2010, 23:36   

na ulepszenie jednej rzecz czy całościowo ?
www.utlime.pl
Identyfikator Tlen

Abarth85 
poSUVacz

Marka: Kia Sportage III
Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wysłany: 17 Styczeń 2010, 23:56   

tak jak pisał Skoti, czy te 20tys to na sam silnik czy na całokształt ??
powiem Ci przykładowo :
zawiecho - dobry gwint ok 2,5-3 tys zł (ale można mieć np GT CUPLINE'a za ok 1000zł)
body - malowanie całego auta ok 4tys zł, chyba że ma się znajomego lakiernika
- spoilery zderzaki itp za 1tys zł dobierzesz komplet
koła - ładna fela x 4szt w 16 lub 17 calach to koszt ~2000zł + opony
silnik - turbina + kute bebechy to ok 10-12tys zł z montażem
C.A. - jeśli nie robisz customowej zabudowy to, np bardzo mocny zestaw przedni MORELL'a ok 1200zł + radyjko z 800-1000zł + wzmacniacz 600-1500zł
itp. itd.
Powiedz nam jakie są Twoje gusta, jakiego typu auta Ci się podobają , czy w stylu JDM, czy po niemiecku czy bardziej ala show car'y

pacek 

Wysłany: 18 Styczeń 2010, 11:16   

20 tys to myslalem zeby przeznaczyc na silnika dodatkowo 10 tys na wyglad...ale znowu tez nie chce zeby silnik zyl klorej jak to mowicie...moze wymiana silnika z typ r 2.0 o mocy 200km?? a no w moim guscie to bardziej show car's
a jesli chodzi oudio to wlasnie chcialbym miec taka customowa zabuowe. w dzwiach przednich umiescuc z 2 lub 3 glosniki juz takie cos widzialem na zlocie w civicu i ladnie wygladalo, bagaznik przerobic calkowicie, dodatkowo jakies neony w bagazniki i miedzy siedzeniami.
jesli chodz o wyglad to juz znalazlem " http://www.spojler.com.pl...ic-3dma2-tuning " tylko ze maske jeszcze dalbym z wlotami powietrza i zrobiona z carobnu.
i to chyba wszystko...

Skoti 
Ultime

Wysłany: 18 Styczeń 2010, 11:38   

mędrcze w złym kierunku idziesz... zapomnij o neonach i masie głośników w dzwiach. Wystarczą jedne a konkretne, które dobrze grają.
Rozumiem że twoje auto będzie jeździc na lawecie tylko na zloty ?
www.utlime.pl
Identyfikator Tlen

kolor_ 
Biker.

Marka: Fiat
Model: Seicento
Miasto: Bytom
Wysłany: 18 Styczeń 2010, 11:42   

ja ci polecam przespać się z tym pomysłem. Dokładnie go przemyśleć. Mała kasa to nie jest, więc ostrożnie. ja już nie wiem czy chcesz więcej mocy i osiągów czy przesadnej ilości audio w aucie ? czy wozidełko do przyszpanowania na podwiejskich zlotach ?
Postaraj się określić dokładnie co chcesz. Bo jak na razie wygląda na to że pooglądałeś kilka aut i z każdego chcesz coś dla siebie.
Z taka kasą może wyjść coś fajnego.

cwirus88 
yyy...

Marka: Opel
Model: Corsa
Miasto: SW
Wysłany: 18 Styczeń 2010, 12:06   

Szkoda kasy, sprzedaj i kup CTR i po sprawie. Więcej mocy na "dzieńdobry" no i większe pole do popisu mechanicznie, bo body kit w ctr jest z natury fajny.

W tym 1.6 to nie wiem czy jest sens dłubać.

pacek 

Wysłany: 18 Styczeń 2010, 16:47   

ja wiem ale w angli od silnika 1.6 zaplace 10 tys zl ubezpieczenia;/ a za silnik 2.0zaplace 20tys zl wiec to jest ruznica, i dlatego chce 1.6 bo mniejszcze ubezpieczenia:) A ja chce autko nie tylko zeby bylo na zloty ale zeby kazdy sie za nim ogladal jak bd jechac, i jak zajade pod jakis klub zeby kazdy sie gapi a jak wlacze cos w radyjku to zeby bylo bardzo glosno z ladnym basem i zeby byl czysty glos, ja wiem ze lepiej by sie oplacalo kupic np honde civic typ t ep3 ktora ma 200km ale jak ja mam tyle zaplacic za ubezpieczenie to wole dolozyc ta kase do ulepszen. jakbym ubezpieczenie bylo tanie to kupilbym sobie 350z albo evo 9 albo supre ale niestety nie bd placic 30 tys zlotych rocznie za ubezpieczenie, a interesuje mnie ta honda bo naprawde prowadzi sie idealnie i jestem zadowolony z tego auta ale chcialbym poprawic osiage i zostawic na swiatlach typ r. no chyba ze sprzedam ta honde i popatrze juz za odpicowana i wyjdzie taniej

Odpowiedz do tematu