Wysłany: 17 Styczeń 2010, 23:06 20 tys na ulepszenie? malo?
siemka wszystkim:) jestem nowy na tym forum ale mam bardzo pilne pytania wiec tak:)
posiadam honde civic ep2 vtec 1.6 z 2004 roku i chcialbym przeznaczyc jakies 20 tysiecy na podciagnieciu mocy z 110km na okolo 200km czy to mozliwe wogule?? i chcialbym zmienic caly bodykit i upiekszyc swoje auto. ale rowniez chcialbym zamontowac jakis naprawde dobrze grajacy sprzet i bardzo mocne glosniki i oczywiscie w srodku tez upiekszyc autko. pytam was dlatego gdyz obecnie mieszkam w angli a tutaj taki tuning by mnie wyszedl duzo drozej a moglbym zjechac do pl na jakis czas i wlasnie zrobic sb autko na cacy ale nie wiem czy tyle mi starczy. jesli chodzi o silnik to napewno jakas turbosprezarke bym zalozyl itd itp. w sumie to sam juz nie wiem:) i prosze was o jakie sporady:) chce zeby moje auto robilo dobre wrazenie, bylo jedyne w swoim rodzaju i mialo kopniecie:) z gory dzieki za wasze odpowiedzi
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 17 Styczeń 2010, 23:33
z body to ciężka sprawa. Na allegro sama wieś jest... Lepiej dobra felga i gleba plus lekkie poprawki w obecnych elementach
Co do mocy silnika to masz 2 opcje
1 opcja kompresor
2 opcja turbo
Z czego turbo odbije się na żywotności silnika ale ma możliwość podkręcenia silnika ale wtedy musisz go zakuć.
dodam że różnica miedzy kompresorem a turbo jest ogromna
w obydwu przypadkach wiąrze się to z dużymi problemami jeśli dany element nie jest dedykowany pod twój silnik
Jeśli chodzi o CA
to zależy jaką kwotę chcesz przeznaczyć na ten cel.
siemka wszystkim:) jestem nowy na tym forum ale mam bardzo pilne pytania wiec tak:)
posiadam honde civic ep2 vtec 1.6 sport z 2004 roku i chcialbym przeznaczyc jakies 20 tysiecy na podciagnieciu mocy z 110km na okolo 200km czy to mozliwe wogule?? i chcialbym zmienic caly bodykit i upiekszyc swoje auto. ale rowniez chcialbym zamontowac jakis naprawde dobrze grajacy sprzet i bardzo mocne glosniki i oczywiscie w srodku tez upiekszyc autko. pytam was dlatego gdyz obecnie mieszkam w angli a tutaj taki tuning by mnie wyszedl duzo drozej a moglbym zjechac do pl na jakis czas i wlasnie zrobic sb autko na cacy ale nie wiem czy tyle mi starczy. jesli chodzi o silnik to napewno jakas turbosprezarke bym zalozyl itd itp. w sumie to sam juz nie wiem:) i prosze was o jakie sporady:) chce zeby moje auto robilo dobre wrazenie, bylo jedyne w swoim rodzaju i mialo kopniecie:) z gory dzieki za wasze odpowiedzi
Marka: Kia Sportage III
Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wysłany: 17 Styczeń 2010, 23:56
tak jak pisał Skoti, czy te 20tys to na sam silnik czy na całokształt ??
powiem Ci przykładowo :
zawiecho - dobry gwint ok 2,5-3 tys zł (ale można mieć np GT CUPLINE'a za ok 1000zł)
body - malowanie całego auta ok 4tys zł, chyba że ma się znajomego lakiernika
- spoilery zderzaki itp za 1tys zł dobierzesz komplet
koła - ładna fela x 4szt w 16 lub 17 calach to koszt ~2000zł + opony
silnik - turbina + kute bebechy to ok 10-12tys zł z montażem
C.A. - jeśli nie robisz customowej zabudowy to, np bardzo mocny zestaw przedni MORELL'a ok 1200zł + radyjko z 800-1000zł + wzmacniacz 600-1500zł
itp. itd.
Powiedz nam jakie są Twoje gusta, jakiego typu auta Ci się podobają , czy w stylu JDM, czy po niemiecku czy bardziej ala show car'y
20 tys to myslalem zeby przeznaczyc na silnika dodatkowo 10 tys na wyglad...ale znowu tez nie chce zeby silnik zyl klorej jak to mowicie...moze wymiana silnika z typ r 2.0 o mocy 200km?? a no w moim guscie to bardziej show car's
a jesli chodzi oudio to wlasnie chcialbym miec taka customowa zabuowe. w dzwiach przednich umiescuc z 2 lub 3 glosniki juz takie cos widzialem na zlocie w civicu i ladnie wygladalo, bagaznik przerobic calkowicie, dodatkowo jakies neony w bagazniki i miedzy siedzeniami.
jesli chodz o wyglad to juz znalazlem " http://www.spojler.com.pl...ic-3dma2-tuning " tylko ze maske jeszcze dalbym z wlotami powietrza i zrobiona z carobnu.
i to chyba wszystko...
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 18 Styczeń 2010, 11:38
mędrcze w złym kierunku idziesz... zapomnij o neonach i masie głośników w dzwiach. Wystarczą jedne a konkretne, które dobrze grają.
Rozumiem że twoje auto będzie jeździc na lawecie tylko na zloty ?
ja ci polecam przespać się z tym pomysłem. Dokładnie go przemyśleć. Mała kasa to nie jest, więc ostrożnie. ja już nie wiem czy chcesz więcej mocy i osiągów czy przesadnej ilości audio w aucie ? czy wozidełko do przyszpanowania na podwiejskich zlotach ?
Postaraj się określić dokładnie co chcesz. Bo jak na razie wygląda na to że pooglądałeś kilka aut i z każdego chcesz coś dla siebie.
Z taka kasą może wyjść coś fajnego.
Szkoda kasy, sprzedaj i kup CTR i po sprawie. Więcej mocy na "dzieńdobry" no i większe pole do popisu mechanicznie, bo body kit w ctr jest z natury fajny.
ja wiem ale w angli od silnika 1.6 zaplace 10 tys zl ubezpieczenia;/ a za silnik 2.0zaplace 20tys zl wiec to jest ruznica, i dlatego chce 1.6 bo mniejszcze ubezpieczenia:) A ja chce autko nie tylko zeby bylo na zloty ale zeby kazdy sie za nim ogladal jak bd jechac, i jak zajade pod jakis klub zeby kazdy sie gapi a jak wlacze cos w radyjku to zeby bylo bardzo glosno z ladnym basem i zeby byl czysty glos, ja wiem ze lepiej by sie oplacalo kupic np honde civic typ t ep3 ktora ma 200km ale jak ja mam tyle zaplacic za ubezpieczenie to wole dolozyc ta kase do ulepszen. jakbym ubezpieczenie bylo tanie to kupilbym sobie 350z albo evo 9 albo supre ale niestety nie bd placic 30 tys zlotych rocznie za ubezpieczenie, a interesuje mnie ta honda bo naprawde prowadzi sie idealnie i jestem zadowolony z tego auta ale chcialbym poprawic osiage i zostawic na swiatlach typ r. no chyba ze sprzedam ta honde i popatrze juz za odpicowana i wyjdzie taniej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum