tylko nie tuba !!! i to jeszcze aktywna zainwestuj we wzmak i skrzynke
czerwony_spioch [Usunięty]
Wysłany: 22 Listopad 2009, 13:24
jako ze juz temat przestudiowałem doskonale, to powiem tak wszystkie solingi, krafty sa głosne ale i bardzo harczace, dlatego tez tanie. Zas tuba dla tych głosników to papier kartonowy który nie zapewnia dobrego rezonansu. Czy jakos tak, wiec sobie poharczują. Chcesz miec cos dobrego musisz zapłacic. a ile zaplacisz to taki bedziesz miec sprzet. a przyzwoity w graniacach 400zł musisz wydac.(używany) niezapomnij o kablach.
Przy zakupie musisz stwierdzic co tak naprawde oczekujesz.
ma byc głosno, czy dynamicznie i przedewszystkim czysto - głosno to zwykle skrzynie otwarte br, a czysciej i dynamiczniej głosnik gra w skrzyniach zamknietych.
Skrzynie sa uzależnione od głosników najlepiej samemu je zrobic bo wie co sie ma. Grubosc powinna byc 18-22mm. a wymiary zalezne od tego jakiej pojemnosci wymaga głosnik.
DYDAK23 [Usunięty]
Wysłany: 22 Listopad 2009, 13:33
dokładnie jak mówi śpioch zrób sam skrzynie bo wiesz co masz . . . ostatnio w pracy "SATURN" rozkręciłem skrzynkę aby zobaczyć jak jest wykonana w środku "MAGNAT" i cos ie okazało po wyjęciu głośnik, iż w środku było spróchniałe drewno bez wytłumienia - koszt skrzynki 499zl !!!! wiec unikajcie magnata !!! następnie otwarłem skrzynie firmy ALPHARD :):) i co się okazało: piękne drewno wytłumienie silikon itp - koszt 199zl :)
czerwony_spioch [Usunięty]
Wysłany: 22 Listopad 2009, 14:06
Yakaaz Pytanie wiec czego oczekujesz? Czy oczekujesz jakis konkretnej propozycji sprzetowej czy to co napisalismy ci wystarcza, bo jezeli niechcesz isc w koszta to nie ma gdybac i rozmyslac. Pisałes ze oczekuejsz lądnego basu, kazdy ma inne ucho ale wiem ze te dzwieki nie beda przypominac basu, a napewno łądnego basu.
Yakaaz
Marka: Honda
Model: CRX Del Sol
Miasto: ChoRzów
Wysłany: 22 Listopad 2009, 17:59
yhy... no to szczerze mowiac myslalem ze to bedzie gralo spoko a tu prosze... a macie cos do polecenia taniego ?
Marka: FSO Polonez
Model: Caro Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 22 Listopad 2009, 19:07
Yakaaz, zawsze jest wyjście w szukaniu jakichś używek. wtedy można kupić coś lepszego za mniejsze pieniądze. przeglądałem przed chwilą allegro i jest w czym wybierać. poza tym można wyrwać coś z licytacji za atrakcyjną cenę. mam kumpla, który w taki sposób skupuje dobry sprzęt (przede wszystkim głośniki) dorabia skrzynie, dostraja i sprzedaje za właściwą kwotę. sam wyrwałem zwrotnicę za 100zł, która normalnie warta jest jakieś 450-500zł
Seba ma racje to jedyna opcja by kupic cos taniego i dobrego ja ostatnio kupilem bardzo rzadki wzmacniacz hifonicsa za 240 z przesyłką, znajomy gadał mi ze kiedys go licytował i za 370 poszedł i mu sie nie udało kupic.
Yakaaz cena jest pojeciem wzglednym, tanie CarAudio to dla Ciebie jakie pieniązki?
Yakaaz
Marka: Honda
Model: CRX Del Sol
Miasto: ChoRzów
Wysłany: 22 Listopad 2009, 19:34
jak najmniejsze ;] ogolnie to bym mosial zaczac od radia... potem glosniki a potem cos do bagaznika ... ale gdy widzialem to za 125 zl to pomyslalem zeby zaczac od tego puki tanie jest :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum