Strona główna | Forum | Klubowicze | Nasze auta | Osiągnięcia | Zloty | Galeria

Użytkownicy | Szukaj | Pomoc | Rejestracja | Zaloguj | Statystyki

Poprzedni temat :: Następny temat
Co powiecie o tym zestawie?
Autor Wiadomość
Yakaaz

Miasto: ChoRzów
Wysłany: 22 Listopad 2009, 12:07   Co powiecie o tym zestawie?

Chce jak najtaniej sobie kupic tube i wzmak czy taki zestaw bedzie dobry ?
http://www.allegro.pl/ite...eon_do_aut.html

nie oczekuje od tego niewiem jakiego basu chce poprostu zeby bylo slychac ladny bas

pozdro i dzieki za pomoc;]

Google 

Marka: Honda
Model: CRX Del Sol
Wysłany:    Reklama Google

Skoti 
Menager

Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 22 Listopad 2009, 12:50   

nie jestem szpecem od CA ale Tuba to gówno. do tego w negatywach sprzedawcy wszystkie komentarze tyczą się słabej jakości sprzętu.
www.utlime.pl
Identyfikator Tlen

DYDAK23
[Usunięty]

Wysłany: 22 Listopad 2009, 13:07   

:)24 :)24 :)24 :)24 :)24 tylko nie tuba !!! i to jeszcze aktywna :evil: zainwestuj we wzmak i skrzynke

czerwony_spioch
[Usunięty]

Wysłany: 22 Listopad 2009, 13:24   

jako ze juz temat przestudiowałem doskonale, to powiem tak wszystkie solingi, krafty sa głosne ale i bardzo harczace, dlatego tez tanie. Zas tuba dla tych głosników to papier kartonowy który nie zapewnia dobrego rezonansu. Czy jakos tak, wiec sobie poharczują. Chcesz miec cos dobrego musisz zapłacic. a ile zaplacisz to taki bedziesz miec sprzet. a przyzwoity w graniacach 400zł musisz wydac.(używany) niezapomnij o kablach.

Przy zakupie musisz stwierdzic co tak naprawde oczekujesz.

ma byc głosno, czy dynamicznie i przedewszystkim czysto - głosno to zwykle skrzynie otwarte br, a czysciej i dynamiczniej głosnik gra w skrzyniach zamknietych.

Skrzynie sa uzależnione od głosników najlepiej samemu je zrobic bo wie co sie ma. Grubosc powinna byc 18-22mm. a wymiary zalezne od tego jakiej pojemnosci wymaga głosnik.

DYDAK23
[Usunięty]

Wysłany: 22 Listopad 2009, 13:33   

dokładnie jak mówi śpioch zrób sam skrzynie bo wiesz co masz . . . ostatnio w pracy "SATURN" rozkręciłem skrzynkę aby zobaczyć jak jest wykonana w środku "MAGNAT" i cos ie okazało po wyjęciu głośnik, iż w środku było spróchniałe drewno bez wytłumienia - koszt skrzynki 499zl !!!! wiec unikajcie magnata !!! następnie otwarłem skrzynie firmy ALPHARD :):) i co się okazało: piękne drewno wytłumienie silikon itp - koszt 199zl :)

czerwony_spioch
[Usunięty]

Wysłany: 22 Listopad 2009, 14:06   

Yakaaz Pytanie wiec czego oczekujesz? Czy oczekujesz jakis konkretnej propozycji sprzetowej czy to co napisalismy ci wystarcza, bo jezeli niechcesz isc w koszta to nie ma gdybac i rozmyslac. Pisałes ze oczekuejsz lądnego basu, kazdy ma inne ucho ale wiem ze te dzwieki nie beda przypominac basu, a napewno łądnego basu.

Yakaaz 

Wysłany: 22 Listopad 2009, 17:59   

yhy... no to szczerze mowiac myslalem ze to bedzie gralo spoko a tu prosze... a macie cos do polecenia taniego ?

Seba OBR 
OBRSO

Marka: FSO Polonez
Model: Caro
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 22 Listopad 2009, 19:07   

Yakaaz, zawsze jest wyjście w szukaniu jakichś używek. wtedy można kupić coś lepszego za mniejsze pieniądze. przeglądałem przed chwilą allegro i jest w czym wybierać. poza tym można wyrwać coś z licytacji za atrakcyjną cenę. mam kumpla, który w taki sposób skupuje dobry sprzęt (przede wszystkim głośniki) dorabia skrzynie, dostraja i sprzedaje za właściwą kwotę. sam wyrwałem zwrotnicę za 100zł, która normalnie warta jest jakieś 450-500zł

http://obrgarages.pl/html

czerwony_spioch
[Usunięty]

Wysłany: 22 Listopad 2009, 19:20   

Seba ma racje to jedyna opcja by kupic cos taniego i dobrego ja ostatnio kupilem bardzo rzadki wzmacniacz hifonicsa za 240 z przesyłką, znajomy gadał mi ze kiedys go licytował i za 370 poszedł i mu sie nie udało kupic.

Yakaaz cena jest pojeciem wzglednym, tanie CarAudio to dla Ciebie jakie pieniązki?

Yakaaz 

Wysłany: 22 Listopad 2009, 19:34   

jak najmniejsze ;] ogolnie to bym mosial zaczac od radia... potem glosniki a potem cos do bagaznika ... ale gdy widzialem to za 125 zl to pomyslalem zeby zaczac od tego puki tanie jest :P

Odpowiedz do tematu