Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 24 Styczeń 2009, 23:08
za tego Alpine'a dałem 300pln. Potrzebuję wzmaka 4 kanałowego ktory zasili 2x60W na przodzie i 1x300W w subie (RMS oczywiscie). Licz w przedziale 300-450zł.
BTw za znawcę sie nie uważam jednak o JBL słyszałem tylko to że dobre są stare modele.
Dobre Jble sa z wersji GTO a nie CS czy tez nowa GT5 jutro popytam goscia z JBLa i dam ci znac co i jak i za jaka kase oczywiscie wszcytsko na gwarancji o legal :P
Wysłany: 24 Styczeń 2009, 23:17
nie no nie pytaj skoro juz alpek kupiony, ale poczytaj mądre fora, bo jedyne co ja z nich wywnioskowałem to że jeśli nei masz kasy i chcesz coś dobrego to pozostaje używka najlepiej topowych wersji.
Tak jak pokazany przez Sardyna Sony (btw Sony spadło na psy totanie nowymi seriami przecież) czy Alpine v12 (który jak wyczytalem niebo lepszy niż nowe modele na które byłoby mnie stać ).
Są też marki które normalnym ludziom nic nie mówią a jeśli taki kilkuletni wzmak pojawi się na allegro to od razu znika ;) także wiesz jak jest, nie zawsze nowe znaczy dobre.
A też do JBL jakoś nigdy mnie nie pchało akurat ;D
nie no nie pytaj skoro juz alpek kupiony, ale poczytaj mądre fora, bo jedyne co ja z nich wywnioskowałem to że jeśli nei masz kasy i chcesz coś dobrego to pozostaje używka najlepiej topowych wersji.
Tak jak pokazany przez Sardyna Sony (btw Sony spadło na psy totanie nowymi seriami przecież) czy Alpine v12 (który jak wyczytalem niebo lepszy niż nowe modele na które byłoby mnie stać ).
co mi da czytanie for?? poki tego nieslysze to niemoge tego komentowac ,, ps: a czy sony robil kiedys cos dobrego?? ok jedynie TV ale car audio napewno nie.. wiec jesli ktos pisze ze sony xPLODE to zajeb.. sprzet i kupuje np:basowke 38'' i wklada do skrzyni 20L to widac jaka ma widze o CA a nawet jakby sony mialo co naprawe dobrego z CA np radio to niespredawali by go po 349zl na polce... jedyna zaleta sony to to ze ladnie jest wykonany . .ale mnie i taj sie niepodoba :P
co do alpiny to tylko i wylacznie stare modele bo te nowe nieuciagna nawet tweeterow :P
podobnie jak umnie mielem wobor doplacic i kupic wzmak bardziej firmowy albo zostac przy najprosztrzym z firmy RTO (zalatwionej przez znajomego) wybralem tanszy i niezabardzo firmowy bo sobie go przesluchalem i wiem co jest wart...
Wysłany: 24 Styczeń 2009, 23:38
no wiesz... czytam fora nie o dupie marynie tylko takie które zostały mi polecone przez ludzi w temacie. Jeśli ktoś jest w danej materii dużo bardziej doświadczony ode mnie to głupio byłoby go nie słuchać.
Co do sony to stary widywałem stare radyjka samochodowe Sony po cenie najdroższych nowych pionków czy alpine'ów. Ludzie stare modele Sony chwalą i stawiają na wysokieh półce i to ludzie którzy w materii CarAudio zjedzą nas obu z butami.
Zapytaj np Sardyna czemu kupił stary głośnik Cerwin Vega a nie szałowy sub JBL?
sol obraziles mnie ze nieczytasz moich postow :P:P
co do sony zgadzam sie jak najbardziej ale tylko i wylacznie stare modele czy tez np, pionek z delfinkami to kiedys byl szal o te radyjko naprawde gralo . . . te nowe modele to zwykla kupa ... kto to widzial aby alpinek czy clarion (usb.rca.aux,a nawet czasami z plotem)kosztowal 400zl to jest chore ...
ps:co do mojego sprzetu szukalem takiej instalcji ktora zaspokoi moje ucho a niewydam na nia sporo kasy :)
Wysłany: 24 Styczeń 2009, 23:56
akurat zaglądnąłem na Twojafura ;)
No mi stary tylko chodzi o to że starsze nie znaczy złe co potwierdzasz teraz w sumie. Dlatego wolałem kupić używkę Alpine z wyższej półki niż nowego JBL z serii kryzys ;)
Poza tym słucham rad ludzi którzy radzili mi przy sytemie który mam teraz. Nie był drogi a słuchali dużo bardziej zaawansowani w temacie ode mnie i jedyne co stwierdzili to że brakuje dobrego radia z prockiem i co za tym idzie ustawienia sceny.
Także teraz wzmak, jeśli wróci Blaupunkt pójdzie pod zasilenie samego suba, a jak się odbiję kiedyś od finansowego dołka to jakaś jednoska centralna z wyższej półki niż moje (też fajnie grające) JVC ;D
Aha słyszałem kiedyś od siedzącego w Harman Kardon kolegi że JBL są dobre do łupania i tyle natomiast Infinity to już nie to samo co kiedyś i że jedyne na czym w sumie bazują i z czego są dumni to sprzęt do domu i sal koncertowych.
i ty i ja mamy racje ... czyli tylko i wylacznie stara wersja. jesli chodzi o jbla to dlamnie stara wersja to wlasnie gto, ps: gdybym mial fundusze to bym mial wsyztsko w morelach :) no i jednostke z alpinki a OJCIEC wie ktora :P :) no ale wkoncu mamy kryzys . . . milego sluchania ps: blaupunkta gta460:P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum