Rok temu brałem abonament i dopłacałem nie mała sumkę 350zł do telefonu (nokia E51)
który chciałem mieć. Abonament też nie jest najniższy bo 80zł.
2tyg oddałem tel. na gwarancji ponieważ bardzo cicho grał jak i słabo było słychać.
Dzisiaj odbieram telefon z salonu operatora i się okazuje gwarancja nie przyjęta.
Powód telefon zalany. Dodam od siebie że nigdy mi się to nie zdarzyło. Telefon nawet ani razu mi nie upadł...
otrzymałem z powrotem kolorową kartę gwarancyjną z napisem gwarancja nie ważna.
zjechane śruby oraz odmowę naprawy
Nie chce tego komentować ale nie zostawie tego bez słowa.
Wdzięczny będę za każdą pomoc w tej sprawie.
http://www.regenersis.pl/...629955&DB=SBSQL
zdjęcie które niby ma mi z obrazować powód nie zaakceptowania gwarancji.
Telefon nadal działa bez zarzutu po za problemem z głośnikami.
Google
Marka: Honda
Wysłany: Reklama Google
czerwony_spioch [Usunięty]
Wysłany: 9 Kwiecień 2009, 21:53
ale jakby byl zalany to nie bylby całkowicie uszkodzony i niesprawny(?), czesta usterka w ostatnich seriach noki była awaria głosniczka, objawy pasuja.
Powinienes przedewszystkim nei przyjac tego telefonu, napisac pisemna reklamacje opisac ze telefon byl eksploatowany normalnie a wada wynika z przyczyn fabrycznych towaru, i ze poczatkowo zalezalo ci na naprawie jednakze teraz domagasz sie wymiany na nowa sztuke gdyz ta posiada porysowania i nie wierzysz ze po naprawie jakikolwiek serwis uwierzy ze nie bylo ingerencji w ten telefon, ingerencji wlasnych - oddajac telefon oddałes go w stanie dobrym.
Przyjmujaca osoba musiał opisac wyglad zewnetrzny, stan telefonu. jezeli tego nie zrobiła to towar byl w stanie dobrym a nawet wrecz idealnym. jakis tekscior by sie przydal o rzeczniku praw konsumenta wówczas wiekszosc firm woli wymienic towar niz sie bujac.
Marka: BMW
Model: E39 530d Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 10 Kwiecień 2009, 09:07
uuuuu grubo....
czerwony_spioch a nie wiesz czasem co to może być.
W mojej nowej NOKI E51 mam taki sam objaw jak w starszej NOKI E65 czyli mam słaby zasięg (nie 3G) niby mam ten zasieg ale nie umie wysłać sms ani ich nie otrzymuje, nie wiem jak z dzwonieniem bo w tym czasie nigdy nie dzwoniłem, a jak wyłączę i włączę telefon to znów wszystko ok .. może taki urok .. ???
brocu.... akurat o tym nie słyszałem, ale moze nie masz poprostu zasiegu w danym miejscu w mixie jak ktos przychodził z nokia to albo z winda albo z głosniczkiem.... kiedys sie jeden trafił który po raz 5oddawał telefon z tej samej przyczyny po telefon ulegał uszkodzeniu po 2tyg.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum