Strona główna | Forum | Klubowicze | Nasze auta | Osiągnięcia | Zloty | Galeria

Użytkownicy | Szukaj | Pomoc | Rejestracja | Zaloguj | Statystyki

Poprzedni temat :: Następny temat
profi CA
Autor Wiadomość
Misiek
MyOpel_IS_cool

Miasto: Pyrzowice
Wysłany: 9 Marzec 2011, 14:29   

Ludziska o czym wy mówicie :) - jakie porównywanie itd jak się kupuje dvd za 100 zł to jak działa to tylko kurtka się cieszyć a nie ma co zdzierać z manty bo jakość kiepska wykonania ale cena też nie mercedesa wiec z głową cena do jakości :)

Jeśli chodzi o CA ja teraz zakupię radio .peiying ponieważ spełnia moje wymagania których nie spełniają inni producenci a dodatkowo cena o 30% niższa :)

Nie jestem audiofilem z resztą mało kto z nas wyda wartość auta by słyszeć idealnie grające radio maryja :P

Google 

Marka: Opel
Model: Vectra
Wysłany:    Reklama Google

Skoti 
Ultime

Marka: Honda
Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 9 Marzec 2011, 14:35   

Misiek nie trzeba być audi filem by usłyszeć różnice w graniu.
Solu u siebie w cale nie ma drogiego sprzetu CA a gra mu tu naprawde nieźle i więcej chyba nie wyciśnie(mowie o normalnych kwotach a nie kupowaniu głośników na przód za 2,5tys).
Na dzień dzisiejszy mozna pakować w CA dziesiątki tysięcy(ale po co jeśli się nie jest koneserem)
Można zrobić jak Sol. za normalne pieniądze kupić dobry sprzęt grający(trzeba poczytać, popytać jaki)
albo kupować boschmany i inne gówna tylko po to żeby coś grało co dla mnie nie ma sensu.
www.utlime.pl
Identyfikator Tlen

sol 
Administrator
Capo di tutti capi

Model: CRX del Sol
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 9 Marzec 2011, 16:16   

Skoti "Jeśli miałbym kupować Mante do auta..... to jednak wole te Sony, chociaby z tego względu że lepiej się z tym czuje" no własnie ;-)

Te wspaniałe Sony wcale tak wspaniale nie gra i jest 3x droższe, może trochę ładniejsze z lepszą renomą, ale to akurat nie powiększa korzyści które zyskujesz po zakupie. Bo radio się kupuje po to żeby grało przecież ;D

Tak na poważnie to każda półka cenowa ma swoje produkty, ja kupując radio z 600zł w ręce miałem zakaz oglądania alpine'a bo każdy Ci powie że pomimo tego że to dobra firma to ich niższej klasy radyjka nie są tak wspaniałe. Finalnie kupiłem za tą kasę JVC, nie dość że bardzo ładnie wykonane, dużo lepiej wyposażone (3 komplety RCA, złącze USB) to według opinii wielu lepiej gra.

BTW od termometru po telewizór mówisz? To powiem Ci że Samsung czy Phillips też robi i termometry po telewizory. Kupisz ich młynek do kawy, wagę łazienkową i odtwarzacz blu-ray ;)

Skoti 
Ultime

Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 9 Marzec 2011, 16:24   

szajsung i philips to nie są dobre firmy. ale jak każda dzisiaj firma poszły na ilość nie na jakość. Dobrze ze creative nie robi jeszcze młynków do pieprzu.

Solu wole sony. napis Manta mi nie pasuje kojarzy mi się z firstem.
wiem że gra do kitu i wymienie go na jvc ale narazie niech sobie gra
www.utlime.pl
Identyfikator Tlen

Rallye 

Marka: Peugeot
Model: 106
Miasto: Bytom
Wysłany: 9 Marzec 2011, 18:37   

To samo z peiyngami :mrgreen: Niby Polskie, ale gdybym wiedział, to za darmo bym nie wziął. Lansują się z350, ale to tylko ładnie wygląda.
Tesco jak zwykle zaskakuje kijwoko

Seba OBR 
OBRSO

Marka: FSO Polonez
Model: Caro
Wysłany: 9 Marzec 2011, 19:37   

Peying z tego co wiem i Boshmann są cenione coraz bardziej. Ponoć są udane modele głośników i wzmacniaczy, które dorównują a nawet przerastają dobre marki. Sony było dobre kiedyś zarówno pod względem sprzętu CA jak i sprzętu domowego. Sam się o tym przekonałem, gdyż od wielu lat kupowałem sprzęt tylko tej marki. Niestety zraziłem sie do niej od momentu gdy kupiłem DVD sony mex-dv1000 (Car Audio). Radio miało praktycznie same wady, zero zalet. Tak samo z telewizorami. Ja mam Samsunga 37" a ojciec kupił niedawno Sony 40" full HD. Uważam iż jakość obrazu, płynność, kolorystyka, sam interface i jakość wykonania jest lepsza w moim samsungu (telewizor niby nie jest full HD). Co do Manty to miałem z tej firmy odtwarzacze DVD, dlatego że Manta jako jedna z pierwszych miała DVD z Divix i napisami PL. Z awaryjnością tego sprzętu jest różnie, zależy jak się trafi. Prawda jest taka, że i tak się spierdzieli, a dodatkową atrakcją jest to, że jeszcze nie wiesz jak :mrgreen: (jeden odtwarzacz rysował płyty, drugi podczas użytkowania zapalił się). Co do sprzętu car audio, to nie jest powiedziane, że trzeba wydać fortunę żeby posłuchać dobrej muzyki w samochodzie. Nie mówię tutaj o sprzęcie na zawody, czy dla audiofili lecz o standardowym sprzęcie dla przeciętnego słuchacza (radio, głośniki przód/tył, subwoofer, wzmaczniacz 1/2). Trudno powiedzieć coś o różnicy w jakości dźwięku jeśli się na tym nie skupia. Ja na początku byłem użytkownikiem DVD sony mex-dv1000 (jak już wcześniej wspomniałem), z przodu w drzwiach miałem głośniki firmy Lanzar (podpięte bez wzmacniacza), a w półce miałem 6x9 Sony (dzisiaj jeżdżą w corsie i akurat o tych głośnikach mimo że to 6x9 nie dam złego słowa powiedzieć). Spuszczałem się jak to grało. Potem do bagażnika doszedł aktywny subwoofer JBL Bass ProII - znowu zachwyt. Następnie wymieniłem wszystko za namową kumpla siedzącego od lat w audio. Zakupiłem DVD JVC (model bez zbędnego lcd), głośniki na przód Rainbow SLX, 2 wzmacniacze Cerwin Vega z serii XL i sub JBL CS1200 (chyba taki model to był). do tego doszło solidne wygłuszenie całego wnętrza i porządne okablowanie. Jakość dźwięku bez porównania. Jakośc dźwięku jak dla mnie jest fenomenalna, co najważniejsze wszystkie tony są zestrojone tak dobrze, że nie słychać zniekształceń i można dawać sporo do pieca bez obaw o głośniki czy wzmacniacze. Dopełnieniem była tylko zmiana suba na RE SR12 i zakup aktywnej zwrotnicy. Dla mnie złoty środek, zresztą niejeden był w szoku, że zestaw przedni może tak dobrze zagrać nawet dla pasażerów z tyłu, którzy od razu za kanapą mają suba. Prawda jest taka, że ktoś kto się na tym nie zna mysli że wystarczy pojechać do media czy saturna, wydać kase na radio sony/alpine/pioneer, do tego kupić subwoofer blaupunkta, głośniki JBL'a i już może startować w zawodach osiedlowych na najlepsze audio. Niestety, wszystkie te firmy produkują też szit dla takich właśnie ludzi, którzy się na tym nie znają. Inni kupią Magnata, Mante i inny sprzęt na którym napisane jest że ma "duużo watów" i myślą że mają zajebiście bo tuba w bagażniku powoduje, że z mózgu robi im się papka

http://obrgarages.pl/html

Yakaaz 

Model: CRX Del Sol
Miasto: ChoRzów
Wysłany: 9 Marzec 2011, 22:16   

seba ale napisales ... :D
peaing czy jak to sie pisze ;p ja nie moge zlego slowa powiedziec rok mialem i nic sie nie zdupi*** kumpel ma do teraz kupowal razemze mna i gra zajebiscie :)
ja sie na CA nie znam ale peinga czy jak to tam polecam tanie i fajnie gra pewnie nie wszystko ale alpine to samo sony tez ... pozdro

Abarth85 
poSUVacz

Marka: Kia Sportage III
Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wysłany: 9 Marzec 2011, 22:24   

Tzn. nie wiem czy przypominacie sobie zabudowe CA w moim PooG'u, ale tam wzmacniacz i SUB to były produkty Boschmann'a. I choć nie należały do high-end'u ani nawet middle end'u to grały naprawdę dobrze. Bass dudnił solidnie, choć mogoło być napewno lepiej.

Tuningowiec 
Realizuj marzenia

Marka: Toyota
Model: Corolla E12
Wysłany: 22 Marzec 2011, 02:11   

Co do Manty powiem tak jak tu wiele osób wyżej napisało,że nie oznacza by od razu mówic tesco tanie-kupisz i wyrzucisz. Bo np.w Niemczech jest naprawde dużo produktów z tej firmy i schodzą jak świeże bułeczki.W stosunku do innych producentów też maja wadliwe produkty.I to nie jest tylko w Ca czy innym sprzęcie rtv jak i agd,ale tak tez jest z ciuchami,samochodami itd. Ludzie przewaznie patrzą na cene albo na firme bo to lepsze i ładniejsze.Ale prawda jest taka że nie zawsze tak musi być...
Wszyscy wiemy że nawet najlepsza firma czy najdroższy ciuch okaże się badziewiem w stosunku do tych mniej znanych nazw.

Odpowiedz do tematu