Czy ktos orientuje sie ile teraz trzeba miec lat zeby zdawac na prawko kat . B bo jedni mowia ze 17 i 9 miesiecy a obilo mi sie o uszy ze juz od 17 tylko ze prawko dopiero dostanie sie po ukonczeniu 18. Moze ktos wie jak to jest dokladnie?
Marka: Abarth
Model: Grande Punto Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 21 Grudzień 2008, 13:23
poniżej masz link jakie kryteria wiekowe trzeba spełnić na poszczególne kategorie prawa jazdy
http://www.naukajazdy.pl/...um_wiekowe.html
ale prawdopodobnie kurs można już zacząć kilka miesięcy wcześniej, najlepiej jakbyś poszedł się spytać do jakiegoś ośrodka szkoleniowego
_________________ www.decadence.pl - klub tuningowy
Marka: BMW
Model: E39 530d Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 22 Grudzień 2008, 08:03
tak samo robiłem .....
Tylko ze w `99 był inny przepis ze trzeba mniec ukonczone 18 lat zeby zaczynac prawko ale ja robiłem 3 miechy przed 18 potem ni to na kursie rozpisali 20h na 3 dni po skonczeniu 18 ;) taki bajer ...
Jeszcze jedna ciekawostka zeby po wkur... innych całe prawko z kursem, lekarzem i egz w ka-ce mnie kosztował 380PLN
Teraz troszke wiecej kosztuje
jo ino musiol kartka od mamy przyniesc ze mi pozwoli prawko robic i na egzaminie tak samo miol bo niemol 18 lot to zech paszport musiol przyniesc.
teraz przepisy sie pozmieniali i ceny kursów tak samo jo za kurs 420zl placil
a najlepsze jest to ze egzamin sie zdaje najpierw testy i jak sie zdo to dopiero wtedy wykupuje sie czesc praktyczno to jest chore
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum