Strona główna | Forum | Klubowicze | Nasze auta | Osiągnięcia | Zloty | Galeria

Użytkownicy | Szukaj | Pomoc | Rejestracja | Zaloguj | Statystyki

Poprzedni temat :: Następny temat
Pozbyłem się dowodu rej.
Autor Wiadomość
sol
Administrator
Capo di tutti capi

Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 00:33   Pozbyłem się dowodu rej.

No i zabrali mi dowód.

Tak miło mi się miał skończyć dzień i ch... jasny strzeli wracajac z bytomia napotkaliśmy na taksówkę. Jechaliśmy powoli, za kierownicą ultra trzeźwa M, ja po piwie. Nie dojebali się do niczego prócz lamp.

Że 'zarówka wyładowcza a lampa h4' no i mam po dowodzie, mandatu nie dostałem bo 'sliczna pani byla za kierownicą'.

Tak jakbym miał k... mało zmartwień na głowie to jeszcze Ci się dojeb... Tłumaczyłem gościowi że jest tak bo seryjne lampy nie świeciły przez co w styczniu potrąciłem rowerzyste a ze nei ma innych dostepnych to są takie najlepsze. Że ustawione są odpowiednio, że nie oślepiają itd... Powiedzial ze ustawione są dobrze, ale natężenie światła jest takie zę hohohoho, na co mu powiedzialem ze za mną jeżdzi nowe bmw z xenonami fabrycznymi i natezenie swiatla jest tez hohoh i co z tego?

Skonczyło się na pouczeniu i zabrali mi dowód.

Zna ktoś procedure jak to teraz załatwić?

Google 

Marka: Honda
Model: CRX del Sol
Wysłany:    Reklama Google

mutombo 

Marka: Fiat
Model: Grande Punto
Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 08:01   

O kur... Z tego co sie orientuje to teraz musisz założyć seryjne lampki i jechać na przegląd, ale wydaje mi sie, że w tej sytuacji powinien wiedzieć coś więcej Broc.

broc 

Marka: BMW
Model: E39 530d
Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 08:12   

z skierowanie co masz jedziesz na przeglad sprawdzaja co było nie tak jesli wszystko oki daja ci przeglada na papierku z ktorym jedziesz do wydziały komunikacji gdzie dowod był wydany i odbierasz... za kazdy punkt jaki jest napisany na papierku od policji płaci sie jedyne 20 PLN a w wydziale komunikacji albo nic albo kilka pln opłaty skarbowej ;)
Identyfikator Tlen

Pinkie 
PimpDziewczynka

Model: CRX Del Sol
Miasto: Kraków
Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 08:47   

No Łukasz 13 piątek nas prześladuje... :kulk: ale podejdź do tego tak że przynajmniej masz całe auto :-(

sol 
Administrator
Capo di tutti capi

Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 09:22   

no podchodze podchodze po tym co wczoraj zobaczylem, ale juz mam wkurwe totalną bo mnie coś ostatnio pech przesladuje, zderzak uwalony, sprzeglo i skrzynia nowa po lawecie zza Częstochowy, fota przy 120km/h na ograniczeniu do 70, uszkodzone przednie felgi u mechanika, a wczoraj znów... sprzedam to w piździet i kupię ładnę serię.

thx 

Marka: OPEL
Model: ZAFIRA
Miasto: SW
Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 11:33   

sol, to cos dostol z policji to masz dowod zastepczy teraz ino na przeglad
najlepi jak bys mial jakiegos znajomego na stacji diagnostycznej dasz mu tam pare zloty
wystawi ci przeglad i jedziesz z tym do wydzialu komunikacji wypelniasz formularz o wydanie dowodu rej. i placisz oplata skarowo i dowod ci daja
najlepi jakbys przedzownil do komunikacji czy dow. juz przyslali.
no i oczywiscie musi byc wlasciciel samochodualbo wspolwlasciciel jak niejestes wlascicielem albo wspolwlascicielem to musisz miec upowaznienie od wlasciciela do odbioru dow.rej

ciapol 
Administrator
Vice-Chairman

Marka: Alfa Romeo
Model: 159 Sportwagon
Miasto: Bytom

Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 14:59   

:shock: lol

sol 
Administrator
Capo di tutti capi

Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 16:10   

thx to nie jest dowód tymczasowy tylko pokwitowanie zabrania dowodu rejestracyjnego na którym jest wpisane ze możliwy jest dojazd do meijsca zamieszkania...

także... no ale pierdole, do urzędu pojadę autem jak mnie chwycą to dopiero się posmiejemy ;)

Mi już ręce opadają, ciąg ostatnich wydarzeń doprowadził mnie do takiego stanu że już na poważnie myślę o sprzedaży auta i kupieniu kombi i to naprawdę nie jest żart.

Trzyma mnie to że auto jest w doskonałej formie, teraz powmieniałem trochę rzeczy i do wczoraj miałem taki banan na twarzy podczas jazdy że ciężko opisać, no ale jak zwykle musiało się zjeb... coś.

robo 
P a y M a s t e r

Marka: Abarth
Model: Grande Punto
Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 23:01   

uhuhuhu... ciężka sprawa! szczerze powiem, że nie rozumie czemu Ci dowód rej. zabrali bo ostatnio coraz więcej aut widuje co mają przerobione stare lampy na ala xeony które święcą po oczach i jakoś tych policja nie zatrzymuje!

www.spojler.pl - spojlery, zderzaki, progi, brewki, blendny...

Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
Identyfikator Tlen

thx 

Marka: OPEL
Model: ZAFIRA
Miasto: SW
Wysłany: 15 Czerwiec 2008, 00:29   

sol, natym mozesz jechac na przeglad
jo robil w wydziale komunikacji na swionach
to kazdy jezdzil z ta kartka na przeglad
ale najlepi sie jeszcze zadzwon albo jedz w poniedzialek do km czy jest juz ten dowod
bo zatrzymane dowody roznie przychodzili niektorzy to nawet po kilka tygodni czekali
a poczta to my zawsze tak kolo 12 odbierali z kancelari
i potem jeszcze trzeba wklepac te dowody do kompa

Odpowiedz do tematu