Wysłany: 16 Maj 2010, 14:02 Pomoc przy zakupie Peugeot 206
mam maly problem tescie chca kupic 206 w gazie i molestuja mnie zeby z nimi jezdzic i szukac auta... chodzi mo o porade na co zwrocic uwage przy kupnie chodzi mi o mechanike... zagladalem na forum 206 ale nic tam sensownego nie wyczytalem.... za wszelka pomoc dziekuje :P małe OT moze byc:P
Google
Marka: fiat
Model: seicento
Wysłany: Reklama Google
Golab3k
Marka: Ford
Model: Focus
Miasto: Blau Swientochlowic
Wysłany: 16 Maj 2010, 16:10
z mechaniki musisz patrzec na zawieszenie, uklad hamulcowy i ogolnie wycieki bo jak np uszczelka pod glowica top niejest koszt 200 zl tylko kilka razy wiecej wiec raczej bys niechial nic takiego.musisz wiedziec tez czy auto niebylo na 100% bite bo jak bylo to zamias sladow 2 kol bd miec 4.a tak poza tym niezachecal bym cie do kupienia auta na gaz. jezeli jest on seryjnie w samochodzier to tak ale jak ktos zakladal to lepiej nie bo silnik ci predzej czy pozniej szlak trafi:(:(.hmm niewiem naprawde co by ci jeszce doradzic jak mi sie cos jeszce przypomni to ci napisze
Marka: Kia Sportage III
Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wysłany: 16 Maj 2010, 17:28
ja moze jako uzytkownik 206 sie cos wypowiem.. jesli chca 206 to NAJWAŻNIEJSZE skontrolować stan tylnej belki.. bo ta predzej czy pozniej sie sypnie..dupa siadzie w dół, koło jedno zejdzie do negatywu i bedzie obcierac w nadkolu (wiem po sobie )
a regeneracja (np. w piekarach sląskich) to około 1000zł. uwaga na korozje w prawym przednim kielichu (tzn u góry pod maską), bo jakis debil francuz sprytnie nie zrobił odpływu wody z wlotów które są na masce.
tak pozatym 206 to dość wdzięczne autko w użytkowaniu .. chyba , że masz farta i trafisz na zarżnięty egzemplarz. silniki benzynowe 1.1 8v , 1.4 8v i 1.6 8v to bardzo proste i solidne konstrukcje, gorzej z jednostkami 16zaworowymi.. najlepsza jest S16'tka 2.0 16v 136KM .. szybka, ale lubi wypić ( podobnie jak mój zjechany 1.1 )
ale za to bardzo trwały silnik, chyba najtrwalszy w gamie 206tki. Namów ludzików na 206 RC 2.0 177KM.. mały madafaka
Wysłany: 16 Maj 2010, 19:18
tak drogo regeneracja tylnej belki?? w chorzowie gdzies wymieniaja na inna za okolo 1000 zl:)
cookie
Marka: fiat
Model: seicento
Miasto: Chorzów
Wysłany: 16 Maj 2010, 21:00
to zeby patrzec na blachy i wycieki to wiem.... chodzi mi o usterki ktore sa w tych autach dosc czesto i sa kosztowne... nie mialem stycznosci z tym pugiem wiec sie pytam... a co do gazu to tesciu sie uparl i koniec... mowilem disel jak duzo jezdzic ale nie.... chca gaz to niech maja....
a co do silnika to chca 1.4... buda 4 drzwi i ma byc srebrny(czarne najszybsze wiec nie wiem czemu takie chca:P) w sumie zostalem zmuszony do szukania tego auta wiec szukam czegos pewnego zeby sobie nie przej**** bardziej u tescia...
Wysłany: 16 Maj 2010, 21:46
szukalem troche na necie zeby pomuc i znalazlem takie cos Plusy:
• nowoczesny wygląd zewnętrzny i wewnętrzny
• komfortowe resorowanie, także przy pełnym obciążeniu
• dobre własności jezdne, precyzyjny układ kierowniczy
• sztywna karoseria
• szeroka oferta silników, oszczędne diesle HDi
Minusy:
• mała pojemność bagażnika
• mało miejsca nad głowami pasażerów tylnych siedzeń
• przeciętna jakość montażu, tworzywa niezbyt wysokiej jakości
• niewygodna regulacja położenia oparć foteli, niedostateczne trzymanie boczne
• kiepska widoczność na wprost (szerokie słupki A) i do tyłu (szerokie słupki C)
Najczęściej spotykane usterki:
• usterki skrzyń biegów
• problemy z jednostkami sterującymi silników (roczniki 1999 i 2000), immobilizerami
• wycieki oleju z przekładni/silników
• nierównomierne działanie tylnych hamulców
Wycieki oleju z silnika i skrzyni biegów
uszkodzenia: cewki zapłonowej, komputera sterującego pracą silnika i uszczelki pod głowicą
awarie mechanizmu zmiany biegów
nietrwałe elementy zawieszenia
jak widze po tych usterkach to francuza tesciowi odradz chyba ze spi na kasie:) bo jak ci skrzynie biegow,uszczelke pod glowica, komputer sterujacy praca silnika lub zawieszenie szlak trafi to niejest koszt 50zl-100zlani 200 zl ino duzo wiecej:(:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum