Wysłany: 26 Maj 2011, 10:44 Jak o siebie zadbać :)
Chłopaki mam sprawę :) do obeznanych lub tak jak ja walczących :)
Mam sporą nadwagę oraz oponkę którą potrzebuje zrzucić - nie ze względów estetycznych ( bo mam to gdzieś) ale zdrowotnych - borykam się z problemami z kręgosłupem :(
Powiem wam jaki mam problem to się pośmiejecie :) stosowałem już wiele diet ale niestety efekt jest zwykle dość mizerny ponieważ o ile moje ciało się kurczy ( w ostatnim czasie -4kg) to spada mi waga ze wszystkiego tzn : ręce nogi itd a nie ze śmietnika który wygląda na większy niż przed odchudzaniem - wiec gdy słyszę Misiek przytyłeś to H mnie strzela .. nie mogę grać w piłkę oraz sporty inwazyjne zostaje siatkówka ale trudno w nią grać w 2-3 osoby wiec odpada
Powiem wam że wymyśliłem sobie 2 opcje :
1 Trener w siłowni który dobierze ćwiczenia tak by omijały mój kręgosłup ..( niestety tu kasa jest problemem )
2 worek treningowy
Czy te propozycje mogą poprawić zrzucenie tego zasranego śmietnika >??
Start można się napierdalać ale rzeczowe wypowiedzi też chętnie przyjmę
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 26 Maj 2011, 11:06
zawsze wpierw zejdzie nie tam gdzie trzeba:
Mniej więcej w takiej kolejności ręce, twarz, nogi, klata, tyłek, brzuch.
Po pierwsze dieta, nie żadna super specjalna dieta kogoś tam, tylko zdrowe jedzenie z odpowiednim (ujemnym) bilansem kalorycznym. Przede wszystkim jedz mało ale często, produkty nieprzetworzone, zapomnij o białym pieczywie, słodkich sokach, alkoholu itd.
Do tego dużo ruchu, przede wszystkim aeroby (bieganie, pływanie, rowerek, wiosła itd...).
Jeśli masz coś kupować kup bieżnię lub rowerek. Jak przy dobrej diecie poświęcisz godzinę dziennie na aeroby to waga poleci na pysk.
W odchudzaniu najważniejsza jest stała motywacja i samokontrola :)
PS worek trenignowy nie, na siłowni w Twoim przypadku lekki FBW (full body workout) + aeroby. Jaki masz problem z kręgosłupem, za bardzo obciążony przez bęben czy jakieś urazy?
Niestety tłuszczyk w przypadku facetów najpierw zbiera się na brzuchu i tam zawsze jest go najwięcej. Jest to rezerwa jaką dałeś swojemu ciałku uzbierać. No i niestety tak to będzie, że najpierw spalisz wszystko co inne, a później organizm znacznie pozyskiwać energię z baniaczka :)
Dieta i ruch to podstawa. Dieta powinna być zdrowa i zbilansowana, nie jakieś diety Dukana, tłuszczowa czy kalafiorowa. Po prostu ma być zdrowo. Trzeba jeść mniej, a częściej. Jak najmniej smażonych produktów lub silnie przetworzonych ( gotowe pizze , hamburgiery , gorące psy itd).
Rower nie obciąża zbyt stawów, a daje spore efekty. Jazda powyżej 30 minut (zresztą jak każde ćwiczenia wytrzymałościowe) spala zgromadzony tłuszcz. Mogą być też szybsze marsze czy też spacery. Mimo wszystko polecam odwiedzić jakąś dobra siłownie gdzie ci dopasują ćwiczenia nie obciążające zbytnio kręgosłupa, a jednocześnie pozwoli ci to wzmocnić ten odcinek. Praca siedząca strasznie osłabia mięśnie.
Jak znajdę to ci wkleję artykuł o kolesiu który w nie długim czasie zrzucił 50 kg, bez większego wysiłku i specjalnej diety.
Koleś wspomina o nie wdupczaniu kaszy, ryżu itd. czyli węglowodany.
Czy bzdury? Kolesiowi się udało.
Czasem jeżdżę z kolesiami którzy z ok 110 zbili do 80 śmigając na rowerku i jedząc potrawy gotowane. Mniejsze ilości, a częściej. Często bez kolacji. No i liczenie kalorii.
Ja mam przeciwną sytuację bo chciałbym przytyć :) Jem kilka sporych śniadań ( Skoti czasem się dziwi ile można jeść ). Przed obiadem większy posiłek wysoko węglowodanowy, obiad jakiś typowy. Po treningu węglowodany z białkami też sporo. No i syta kolacja. Od kilku lat moja aga waha się między 59-66kg.
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 26 Maj 2011, 14:19
ja się nie dziwię, tylko jestem pod wrażeniem bo ilości jakie ty wpierdalasz to przechodzą ludzkie pojęcie. Przy tobie dzienna dawka sugerowanych 2k kalorii to przegryzka przed obiadem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum