Strona główna | Forum | Klubowicze | Nasze auta | Osiągnięcia | Zloty | Galeria

Użytkownicy | Szukaj | Pomoc | Rejestracja | Zaloguj | Statystyki

Poprzedni temat :: Następny temat
Evo i STI diesel i hybryda ..
Autor Wiadomość
Abarth85
poSUVacz

Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wysłany: 12 Czerwiec 2010, 12:53   Evo i STI diesel i hybryda ..

Jak zapowiedzieli przedstawiciele marek Subaru i Mitsubishi, kolejna generacja Imprezy STI będzie również Dieslem , natomiast 11 generacja Lancera Evo będzie dostępna również w wersji diesel..ale jakby tego było mało cios w plecy dla fanów modelu, Mitsubishi zgotowało Evo hybryde diesel + elektryka .. ma to zagwarntować przyśpieszenie 0-100km/h poniżej 5 sek.
Świat się kończy.. ciekawe czy teraz zamiast większego turbo i wydajniejszego IC trzeba będzie dawać większe żelowe akumulatory i co jeszcze .. ?? :)24 :kulk:

Google 

Marka: Kia Sportage III
Wysłany:    Reklama Google

TazO 
ojciec redaktor

Marka: brak
Miasto: Chorzów
Wysłany: 12 Czerwiec 2010, 13:14   

Ja tam do Diesli nic nie mam, zwłaszcza jak widzę takie R15 w LeMans czy Seaty w WTCC.

kolor_ 
Biker.

Marka: Fiat
Model: Seicento
Miasto: Bytom
Wysłany: 14 Czerwiec 2010, 09:02   

Też do ropniaków nic nie mam :) Tym bardziej do hybryd.
Mam nadzieję że rozwiną się konstrukcje w pełni elektryczne. Większa moc i zdecydowanie większa skuteczność. No i paliwo w gniazdku :)

staz 
WhoStoleMyEngine?!

Marka: Honda
Model: Civic Coupe
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 16 Czerwiec 2010, 12:54   

Dla mnie Impreza STi i Lancer Evo, to zawsze pozostaną benzyniaki. Kurde, może i diesel nie jest zły ale już jego dźwięk..... no cóż, "nieco" lepszy jest jednak doładowany boxer w benzynie :mrgreen: , no i wyżej sie kreci . Diesla kupuje sie dla oszczedności, a hybryde dla ochrony środowiska, tyle że jeśli ktoś już kupuje takie auto to nie liczy sie ze spalaniem, bo chce sama frajde z jazdy ;d, a co do ochrony srodowiska przez hybryde, to juz chyba nawet tu bylo omawiane na przykladzie priusa, ze samo wytworzenie tych ogniw itd, w procesie produkcji emituje takie zanieczyszczenia, że Prius wyjeżdżajac z salonu już narobił wiecej szkód dla srodowiska niż niektore benzyniaki przez 10 lat uzytkowania :mrgreen:

Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl

Odpowiedz do tematu