faktycznie ciężko znaleźć argumenty do tego żeby być dumnym polakiem :) Kubica jeszcze się leczy, a Małysz już nie skacze ;P
Tak serio za złą służbę zdrowia i cały ten nasz polski syf nie można winić wszystkich, a co najwyżej tylko połowę ;) Każdy polak chciałby mieć taką opiekę lekarską jak na filmach z USej, ale powiedz mu tylko o prywatyzacji szpitali ;)
Wyborem większości Polaków, ten kraj traktuje ciężko pracującego i płacącego podatki ojca rodziny tak samo jak żula z bramy, który w życiu przepracował uczciwie 4 roboczogodziny, a o podatkach to słyszał w radiu ;)
Czemu się tu zresztą dziwić, demokracja polega właśnie na tym że takich dwóch "żuli z bramy" ma w kierowaniu krajem dwa razy więcej więcej niż jeden profesor
Nie stresujcie sie panowie ,niestety takie moje poglądy. Po prostu moim zdaniem patriotą w tym kraju da sie byc tylko na emigracji, gdy sie nie widzi co tu sie dzieje
Nie chce zwady ani niepotrzebnej polemiki Nie gniewaj sie UrGo
Poza tym-nie o tym temat
Pozdrawiam
Marka: Abarth
Model: Grande Punto Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 15 Listopad 2011, 19:13
Cena z roku na rok rośnie bo po prostu kiedyś ropa się skończy i to nakręca producentów samochodów, żeby tworzyć hybrydy, a może nasz pra pra wnuki kupią sobie hybrydę bo auto benzynę lub ropę to będzie luksus i tak się kręcą interesy wielkich firm/korporacji.
A może chcielibyście mieszkać w Gracji na pewno nie, w Hiszpani, Portugali i Włoszech nie ma lepiej!
_________________ www.decadence.pl - klub tuningowy
Marka: Mazda
Model: MX-5 Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 16 Listopad 2011, 19:16
Nie gniewam się tylko nie można zwalać odpowiedzialności zawsze na innych. I nie mówcie mi że nie można spraw brać w swoje ręce. Wiadomo że nie chodzi o to by każdy z nas taniej produkował benzynę lub poszedł w Polskę odradzać służbę zdrowia. Za granicami wcale nie ma tak różowo. Swoje słyszałem (z pierwszej ręki) i swoje widziałem. Urzędy, służba zdrowia itd. Ceny paliw tak samo idą u innych w górę. Nie możemy się porównywać ciągle do najmocniejszych krajów w przeliczniku zarobek/cena za litr w poszukiwaniu wymówek jak jest źle. To ekonomicznie nierealne żeby nagle dwóch premierów siadło i ustaliło że od dziś w Polsce będzie Japonia, Irlandia czy Budapeszt.
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 17 Listopad 2011, 10:43
Niestety rząd nie ma żadnego wpływu na ceny paliwa. Mogą próbować obniżać akcyze ale jaki jest tego sens skoro już raz to zrobili a koncerny obniżyli benzyne o grosz czy 2.
W rezultacie Polska poniosła ogromne straty finansowe związane z dochodem co doprowadza to osłabienia złotówki a to kończy się podniesieniem ceny paliwa.
Czy takie akcje coś zmienią-nie chce mi się wierzyć.
Jeśli ktoś ma czas może poczytać co wpływa na cenę baryłki itd.
Może i mamy drogą benę w stosunku do zarobków ale równoznaczną z cenami w innych krajach,
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 17 Listopad 2011, 11:04
no dokładnie, wystarczy wyjechać poza zachodnią granicę i już tak 'tanio' jak w PL nie zatankujemy ;)
Na cenę paliwa wpływa prócz znienawidzonej akcyzy sytuacja w krajach arabskich, a tam przecież nie jest ostatnio zbyt różowo oraz cena dolara, a ile kosztuje teraz dolar wiadomo.
Rząd może obniżyć akcyzę co tak jak już tu pisano praktycznie nie zmieni ceny na stacjach, za to upuści dużo z i tak już dziurawego budżetu. Niestety na to ile kosztuje dolar i w jakich humorach są szejkowie mamy średni wpływ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum